SUP Yoga

Vad är SUP yoga?

Undrar du vad SUP yoga är? SUP står för Stand Up Paddelboarding  och en SUP är en (surf) bräda man paddlar ståendes på. SUP yoga är helt enkelt yoga på en sådan bräda. Det är både roligt och utmanande och alla kan vara med. Brädan är stabil och lätthanterlig och speciell anpassat för yoga - dvs att den är utrustad med en yogamatta som standard så man inte glider runt.
SUP yoga kombinerar både en stark naturupplevelse samt gör dig både smidigare och starkare något vi kan ha hjälp av i andra sporter. SUP yoga utmanar balansen lite mer och vi tränar små muskler vi normalt inte använder när vi har fast mark under fötterna. Vi behöver koncentrerar oss mer och göra rörelserna långsammare är vi har möjlighet till på land, När vi utöver yoga upplever man ofta en starkare känsla av närvaro och glädje - en känsla som vi tar med oss ut på havet.

Ocean Flow

Vi erbjuder en dynamisk flow klass där vi inspireras av havets vågor och ständiga förändring. Vår mentala hälsa mår gott av att vara nära havet och vatten - ett tillstånd som kallas för "Blue mind". Klassiska solhälsningar och positioner flätas in i varandra till ett mjukt flöde. Klassen börjar med att hitta närvaro i nuet och avslutas alltid med en avslappning.
Klassen passar fint för de som gillar att jobba lite mer fysisk och dynamisk men positionerna anpassas även efter deltagarna.
Klassen är inspirerad av dels Virya- och dels Global yoga och är en klassisk yoga flow/ vinyasa klas som länkar ihop positionerna med andetaget.

För vem?

Du kan vara med oavsett om du är helt nybörjare på både SUP och yoga. Du kan vara med oavsett storlek och stelhetsgrad. Du kan även vara med om du har hållit på ett tag med yoga eftersom du kommer att få utmaning ändå genom att yoga på en SUP.
Alla som deltar bör vara redo för skratt och kunna simma. Kan även rekommenderas som företagsaktivitet eller som en kul grej på en möhippa och svensäxa
Vill du lära dig mer om själva det att paddla SUP kan jag rekommendera att du bokar en nybörjarkurs eller privatlektion (ACA SUP level 1 eller 2) med mig på Nautopp Kajakcenter Grebbestad då vi endast går igenom korta grundläggande instruktioner i själva paddlingen under SUP yogan.

Inkluderar

- ca 1,5- 2 timmes aktivitet inkl lite förberedelser innan vi är på vattnet och en kort liten tur efter kursen om vädret tillåter.
- våtdräkt för de som önskar.
- Flytväst, paddel, leash
- Vattentätt packpåse till dina personliga saker du vill ha med på vattnet.
- Lån av orginal BOGA Yoga SUP bräda med full yoga matta på.

Datum, pris, plats:

SUP yoga kan bokas av grupper på min 4 personer. Perfekt för ett kompisgäng,företagsaktivitet eller möhippa eller varför inte svensexa. SUP yogan har utgångspunkt från Nautopp Kajakcenter Grebbestad.

Pris: 395,-/person