"Women's Kayak & SUP Yoga retreat " i Bohuslän

"Women's Kayak & SUP Yoga retreat " i Bohuslän - Tångpaddling & SUP Yoga!

Välkommen till en skön helg i Bohuslän för tjejer av tjejer.  SUP Yoga och kajakpaddling är något av det skönaste vi vet - därför vill vi ge dig möjlighet att uppleva denna ljuva kombinationen tillsammans med oss. Helgen går i havets tecken och vi låter oss sugas med av havets helande och lugnande effekt. Helgen bjuder på en kombination av SUP yoga,  kajakpaddling med tångsafari och lunch med tång snacks samt gemensam middag inspirerat av havet på en av Grebbestads fina restauranger.

Program för helgen:

Fredag: Ankomst under eftermiddagen. Incheckning på ditt boende. Se förslag på boende längre ner på sidan.

 • 15.00 Välkomstfika och information om helgen

 • 16.00 - 17.00 SUP yoga "Yoga magic for Sea kayakers"  med Global Yoga river guide Kathrine - din yogalärare och kajakguide under helgen. Sup yoga är kanske den effektivaste yogaformen när det gäller att stanna i nuet- annars blir man blöt...

 • 18.00 - 19.00 Massage workshop "Bli lugn och smärtfri i vardagen" med Therese från "Kropps harmoni" i vår fina sjöbod där du samtidigt hör vågorna under golvbrädorna. Therese är utbildad medicinsk massageterapeut och ger din en introduktion till spännande massage knep- hur du kan använda den i vardagen på dig själv eller en kompis. Workshopen är en kombination av föreläsning och praktiska moment vi provar på varandra i gruppen med kläder på!

Lördag:

 • 10.00 -15.30: Guidad kajaktur med temat "Tångsafari" med kajakguiderna Kathrine från Nautopp och Therese från Kroppsharmoni. Med oss på turen har vi tångdykerskan Linnea Sjögren expert på tång och ägare av tångföretaget Catxalot. Dagen tillbringas i den fantastiske skärgården i Grebbestad. Linnea tipsar om skördesäsong, tångsorter, näringsämnen och förslag på tillagning och använding. Lunch äter vi på en fin ö och det bjuds och tillagas smakprov på den tången vi skördat under dagen samt andra mumsiga tångsnacks.

 • 19.00- ca 21.00: Gemensam middag på en av Grebbestads finaste restauranger där vi delar dagens upplevelser och insikter. 2 rätters inkl 1 glas valfri dryck. I dagsläget följer vi noga utvecklingen av Covid19 och som plan B kan det bli  Take Away från samma restaurang som vi kan äta på vår bas  Nautopp Kajakcenter Grebbestad. Dvs att vi kan sitta ute på bryggan eller i sjöboden med god avstånd och kontrollera omgivningarna på ett helt annat sätt. 

 

Söndag:

 • 11.00 -13.00 : SUP yoga & mini teknik kurs.

         Vi tar sovmorgon och börjar dagen med en ca en 30 min SUP yoga klass.

         Därefter får du en introduktion till roliga paddeltekniker på en SUP som du kan ha användning av om              du vill paddla SUP på egen hand i skärgården i framtiden. Att paddla SUP är mycket mer än bara att              paddla rakt fram - en helt ny värld av riktigt roliga tekniker öppnar sig för dig.

 • 14.00 - 17.00. De som vill stanna på eftermiddagen får låna SUP eller kajak för en tur i skärgården.

Pris / person:

 • 3495-/ person

 • Min 6 personer max 8 personer på eventet. Vi föredrar små grupper för max fokus på individen och et skönt gruppklimat.

 

Ingår i priset:

 • Fika fredag eftermiddag

 • 2 x SUP yoga klasser samt  en workshop i paddelteknik. Vid allt för blåsigt väder kommer vi genomföra yogaklassen i vår fina sjöbod.

 • Massage work shop - "Bli lugn och smärtfri i vardagen"

 • Guidad kajaktur lördag med tångsafari inkl lån av fullt utrustad kajak, flytväst, paddelkläder och skor​.​

 • Lunch under lördagen med tångsnacks

 • 2 rätters middag inkl 1 glas valfri dryck på restaurang i Grebbestad.

 • Lån av kajak eller SUP 1/2 dag för egna äventyr söndag eftermiddag

Datum 2021:

Vi följer situationen med Covid19 och lägger upp datum så fort vi ser att eventet är genomförbart.

Min antal: deltagare: 6 personer

Max antal: deltagare: 8 personer

 

 

Boende under helgen:

Vi rekommenderar följande boende under retreaten:

 • Tanumstrand boende på antingen hotell eller i stuga med självhushåll - kontakta oss för rabattkod för lite bättre priser på övernattning. Tanumstrand ligger ca 15 min. promenad längs havet från oss.

Dina kvinnliga guider under helgen:

Kathrine, Therese och Linnea är 3 tjejer med ett stort hjärta för havet- kajakpaddling och yoga med varsin spetskompetens inom sina områden Kathrine äger och driver "Nautopp Kajakcenter Grebbestad" samt "Yoga Flow & äventyr" och är utbildad både kajakinstruktör och yogalärare. Therese från de Värmländska skogarna jobbar även ibland som kajakguide med framför allt som medicinsk massage terapeut med det egna företaget Kroppsharmoni. Linnea som är uppväxt i Bohuslän driver till vardags tångföretaget Catxalot i Havsstenssunsd som har specialiserat sig på tångprodukter och förmedlar kunskap om detta via workshops och kurser.

Covid19:

Vi tar situationen med Covid19 på högsta allvar och har gjort en rad åtgärder för att ditt besök hos oss ska bli så säkert som möjligt. Alla yogaklasser under 2020 kommer att hållas utomhus med god avstånd och all utrustning som använda- t. ex kajaker, SUP brädor mm spritas av. Läs mer om våra förhållningsregler här:

88012719_206220837413470_698188071161561

Foto: Roger Borgelid + Ivan Hedlund